Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

Title:

Description:

Dudak Dolgusu

dudak dolgusu

Son birkaç yılın en popüler medikal estetik prosedürlerinden biri olan dudak dolgusu, dudaklarda istenilen estetik görünümün elde edilmesi için uygulanır. Güzelliğin en önemli ve dikkat çekici unsurlarından biri olan dudakların dolgunlaştırılması için son derece etkili ve doğala uyumlu dolgu maddeleri kullanılarak yapılan dudak dolgusundan yararlanılabilir. Bu sayede istenilen dudak şekline kolayca kavuşulabilir. Kişinin yüz şekline uygun ve kişinin istediği tip dudak tasarlanmasıyla kişi çekici, simetrik ve feminen dudaklara sahip olabilmektedir. Aynı zamanda dudak dolgusu sayesinde zaman içinde dudakların azalan hacmi de geri kazandırılabilmektedir. Dudaklar yüzdeki diğer bölgeler gibi zaman içinde hacim kaybettiğinden bu sorunların giderilmesi için dudak dolgusu prosedüründen sıklıkla yararlanılmaktadır.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu alt ve üst dudak oranlarının uyumlu bir şekilde artırılması, dudaklarda yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan hacim kaybının giderilmesi için uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Dudak dolgusu dudaklara belirli bir hacim kazandırılması ve dudakların estetik görünümünün iyileştirilmesi için dudakların iç kısmına ve çevresine uygulanır. 

Güzel ve çekici bir alt dudağın üst dudaktan üçte bir oranında daha dolgun olması ve gülümseme sırasında kişinin diş etlerinin görülmemesi gerekir. Güzel dudak kriterleri arasında dudağın genişliği, hacmi, simetrisi, alt ve üst dudakların birbirleri ile orantısı gibi etkenler sayılabilir. Dudakları doğal olarak ince olan ya da yaş almaya bağlı olarak dudaklarında incelme sorunu yaşayan kişiler, yüzlerinde mutsuz ve yorgun bir görünüm olduğu şikayetiyle dudak dolgusu enjeksiyonundan faydalanırlar. En etkili sonuçların alınabilmesi için öncelikle kişinin genel yüz yapısına uygun olacak şekilde dudak tasarımı yapılır. Eğer kişinin dudak kenarlarından aşağı doğru sarkmalar varsa dudak dolgusu ile bu durumun giderilmesi de mümkün olmaktadır.

Dudak dolgusunda kullanılan enjeksiyon maddesi hyaluronik asittir. Genellikle 6 ile 12 ay arasında kalıcılığa sahip olan dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Dudak dolgusunun kalıcılık süresini etkileyen faktörler arasında; kişinin mimik kullanım alışkanlığı, enjekte edilen doz, kullanılan dolgu maddesinin özellikleri ile çevresel şartlar gibi etkenler sayılabilir. Unutulmaması gereken diğer bir önemli nokta düzenli olarak tekrarlanması durumunda dudak dolgusunun kalıcılık süresinin uzayabileceğidir. Dudak dolgusu kişi özelinde tasarlanıp uygulanan bir prosedür olduğundan dolgu maddesi enjeksiyonu standart bölgelere yapılmaz. Dolgu enjeksiyonu yapılacak olan noktalar belirlenirken kişinin beklentileri ve ihtiyaçları değerlendirilir.

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Dudaklarının boyutundan ve şeklinden şikayetçi olan kişiler arasında oldukça büyük ilgi gören dudak dolgusu istenilen dudak görünümünün elde edilmesi ve dudaklardaki deformasyonların giderilmesi için sıklıkla tercih edilir. Yaş almaya bağlı olarak hacim kaybeden dudakların yanı sıra dudak çevresi de dudak dolgusu ile daha canlı, dinamik ve genç bir görünüm elde eder. Böylece estetik açıdan iyi görünen bir orantı elde edildiği gibi biçim bozuklukları giderilerek gülüş estetiğinin sağlanması da mümkün olabilir. Dudak dolgusu dolgun ve çekici dudaklara sahip olmak isteyen kişilere uygulanabilen bir medikal estetik prosedürüdür. Dudaklara hacim kazandırma özelliğine sahip olan dudak dolgusu ağız çevresinde ve yüz ifadesinde gençleştirme sağlanması için kullanılabilen oldukça etkili bir yöntemdir. Enjekte edilen hyaluronik asit sayesinde dudaklar saha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanır. Dudakları nemlendiren hyaluronik asit enjeksiyonuyla dolgun ve çekici dudaklara sahip olunabilir. 

Dudak dolgusu enjeksiyonunda doğal görünüm sağlanmaya özen gösterilmelidir. Enjeksiyon sonrasında profilden ya da cepheden abartılı bir görüntüye neden olunmamalıdır. En etkili sonuçların alınabilmesi için kişiye özel olarak tasarım yapılmalı bu sayede alt ve üst dudak uyumu elde edilmelidir. Dudakların yeniden şekillendirilmesinin istendiği durumlarda kişinin yüzü ile en uyumlu olacak dudak şeklinin seçilmesi konusunda dikkatli olunmalıdır. İlk dudak dolgusu enjeksiyonunda yüksek dozlarda uygulama yapılmasından kaçınılmalıdır.



Dudak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Dudak dolgusu;

  • Yaş almaya bağlı olarak kişinin dudak kenarında ortaya çıkan problemlerin giderilmesi,
  • Dudaklara hacim kazandırılması,
  • Dudak yapısının şekillendirilmesi,
  • Dudaklardaki simetri sorununun giderilmesine ihtiyaç duyan kişilere uygulanabilir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu enjeksiyonundan önce hastanın beklentileri ve ihtiyaçları doğru bir şekilde anlaşılarak analiz edilmelidir. Muayene sürecinin ardından dudaklardaki asimetriler tespit edilir. Hangi miktarda dolgu maddesinin hangi bölgelere enjekte edileceği belirlenir.

Dudak dolgusu enjeksiyonu hasta özelinde planlanarak titizlikle gerçekleştirilmesi gereken bir süreç olma özelliğine sahiptir. Dudaklar yapısal özelliklerinden dolayı çok sayıda sinir sonlanmalarının bulunduğu bir bölgedir. Bu nedenle dudak dolgusu enjeksiyonu yapılmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezi uygulanarak prosedür sırasında hastanın konforu artırılır. Daha sonra çok ince uçlu iğneler ya da kanüller kullanılarak dolgu maddesinin enjeksiyonu yapılır.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde şişlik ve morluk oluşması doğal bir durum olarak kabul edilir. Bu durumun minimize edilmesi için tedaviden sonra uygulama bölgesine her iki saatte bir on beşer dakikalık sürelerle soğuk kompres uygulaması yapılması önerilir. 

Dudak dolgusu enjekte edildikten sonraki birkaç saat boyunca dudakların çok fazla büzüştürülmemesi konusunda dikkatli olunmalıdır. İlk gün yumuşak diyet uygulanmalı, banyo, hamam ve sauna gibi sıcak ortamlardan kaçınılmalı, ağır spor aktivitelerinden uzak durulmalı ve güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Olası bir enfeksiyon riskinin önlenmesi için bir hafta süreyle havuza ve denize girilmemelidir. Bu süre içerisinde dudaklarda nohut tanesi şeklinde topaklanmalar oluştuğu fark edilirse günde iki kez bölgeye masaj yapılması ve mutlaka doktorun bilgilendirilmesi gerekmektedir.



Dudak Dolgusu Avantajları Nelerdir?

dudak dolgusu avantajları

Dudak dolgusu enjeksiyonu son derece hızlı ve kolay bir şekilde dudakların dolgunlaştırılmasına, simetrik hale getirilmesine, boyutlandırılmasına ve gerginleştirilmesine imkan verir. Böylece kişiler istedikleri görünüme son derece kolay bir şekilde sahip olabilirler


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital