Çene Dolgusu

Çene Dolgusu

Title:

Description:

Çene Dolgusu

çene dolgusu

Yüzün şeklini ve estetik görünümünü belirleyen en önemli unsurların biri çenedir. Çenenin şekli ve formu, çenenin bulunduğu konum gereği yüzün görünümünü ve yüzdeki unsurların birbiriyle uyumunu doğrudan etkiler. Çene ve çene ucu yaş almaya ve genetik faktörlere bağlı olarak ideal şeklinden uzaklaşabilir. Bu durumda yüzdeki uyum ve estetik orantı kaybolur. Çeneye olması gereken doğal formun kazandırılması, yapısal bozuklukların maskelenmesi ve çeneye yüz şekliyle uyumlu olacak bir şekillendirme yapılabilmesi için çene dolgusu prosedüründen yararlanılabilir. Cerrahi prosedür gerektirmeyen çene dolgusu kesi ya da dikiş zorunluluğu olmadan çene hattına yönelik düzeltmelerin ve şekillendirmelerin son derece hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilmesine imkan veren etkili bir medikal estetik prosedürdür.  

Çene Dolgusu Nedir?

Çene estetiğinde en sık tercih edilen medikal estetik prosedür olan çene dolgusu çenenin istenilen görünüme ulaştırılması amacıyla uygulanır. Çenedeki eşitsizlik, asimetri ve çukurluk gibi sorunlar düzeltilerek çeneye yüz şekline uygun olacak şekil verilir. 

Yüz görünümü üzerinde özellikle çene ucu büyük bir etkiye sahiptir. Çene ucunun belirgin olmaması veya normal kabul edilenden daha geride olması durumunda yüzde estetik olmayan bir görünüm meydana gelir. Bu durumda yüzün alın, burun ve elmacık kemikleri gibi kısımları olduğundan daha büyük görünebilir. Bu tür sorunların ortadan kaldırılması için çene dolgusu sıklıkla uygulanan bir prosedürdür. 

Yüze daha canlı bir görünüm verilmesi için uygulanan çene dolgusu çene üzerindeki tüm şikayetlerin giderilmesini ve çene kemiğinin belirginlik kazanmasını sağlar. 

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çene bölgesinde yaygın olarak görülen şekil bozuklukları arasında çene büyüklüğü ya da çene hattı belirsizlikleri sayılabilir. Kişilerin fiziksel özellikleri ve kemik yapılarına bağlı olarak asimetri görülmesi mümkün olduğu gibi çeşitli nedenlerle zaman için çene altı sarkıklığı oluşabilir. Çene bölgesindeki yaygın şekil bozukluklarının giderilebilmesi ve estetik bir görünüme kavuşulabilmesi için çene dolgusundan yararlanılabilir. Çene dolgusu; çene yapısının zayıf, çene altı bölgesinin kırışık, çene kavis ve kıvrımlarının belirgin olmaması durumunda uygulanabilir. Çene dolgusu ile çene gamzelerinin de düzeltilmesi mümkündür. 

Çenedeki çukurların doldurulmasının yanı sıra çok ön planda olan noktaların eşitlenerek daha soft bir görünüm kazandırılması amacıyla da çene dolgusu uygulanabilir. Çenenin olması gerekenden büyük olması, çenede hacim eksikliğinin bulunması, çene hattının belirsiz olması, çenenin olması gerekenden büyük  olması, çene hattında asimetri ya da sarkma olması durumunda yüzün diğer bölgeleri de olduğundan farklı bir görünüme kavuşabilir. 

Çene şeklinin ve hattının net ve güçlü bir görünüme sahip olması kadınların da erkeklerin de daha çekici görünmesinde etkili bir unsurdur. Ayrıca kişinin daha genç ve canlı bir görünümü olmasını da sağlar. Bu görünümün elde edilebilmesi için çene kemiği uygun bir doğrultuda simetrik bir şekilde uzanması gerekir. Çene kemiği muntazam olmasına karşın çene kemiği üzerinde bulunan cilt dokusunda veya yağ tabakasında sorun olduğu vakalarda çene görünümünde bozukluk oluşabilir. Oluşan bu sorunların giderilmesi için çene prosedürü en etkili yöntemdir.



Çene Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Çene dolgusu;

  • 18 yaşını tamamlamış,
  • Uygulamaya engel bir sağlık sorunu olmayan, 
  • Çenesinde dolgu prosedürüyle giderilmesi mümkün rahatsızlıkları olan kişilere uygulanabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonu ile;

  • Çene ucunun çok düz ya da sivri olması,
  • Çenenin belirsiz bir görünüme sahip olması,
  • Çene ucunda derin gamzeler bulunması,
  • Çene hattında sarkmalar görülmesi,
  • Çene ucunun geniş ya da geride olması gibi sorunların giderilmesi mümkün olmaktadır.

Hamilelik ya da emzirme dönemindeki kişilere, Behçet hastalığı, Sedef hastalığı veya herhangi bir cilt hastalığı olan kişilere çene dolgusu prosedürünün uygulanması söz konusu değildir.



Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu prosedürü, özel dolgu içerikleri çeneye enjekte edilerek çenenin istenilen görünüme getirilmesi için uygulanır. Dolgu uygulaması sonucunda düzeltilebilecek bozuklukları olan kişilerde tercih edilen bir medikal estetik prosedürüdür. 

Çene dolgusu enjeksiyonu yapılmadan önce hastanın yüz görünümü farklı açılardan fotoğraflanarak ihtiyaçlar belirlenir. Yapısal bozuklukların doğru bir şekilde tespit edilmesinin ardından çene dolgusu enjeksiyonunun hangi dozla hangi bölgelere yapılacağı tespit edilir. 

Çene dolgusu prosedüründe kullanılan dolgu maddesi genellikle hyaluronik asit içerir. Bununla birlikte bazı durumlarda sığır kolajeni ya da hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri, kalsiyum hidroksilopatit ve biyobozunur polimerler gibi farklı özellikler taşıyan dolgu malzemelerinin kullanılması da söz konusu olabilir.

Çene dolgusu yapılmadan önce bölgeye lokal anestezi etkili krem sürülür. Kremin etki etmesi beklendikten sonra küçük iğneler kullanılarak dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. Yaklaşık 15 dakika içinde gerçekleştirilen çene dolgusu acısız ve ağrısız bir işlemdir. Genellikle tek seans uygulanan çene dolgusu enjeksiyonundan sonra kontrol muayenesi sırasında doktorun gerekli görmesi halinde ek bir enjeksiyon yapılması mümkündür.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar görünmesi mümkün olmakla birlikte bu tür durumlar genellikle birkaç saat içinde kendiliğinden düzelebilir. Uygulama bölgesinde hafif şişlik oluşsa da elde edilen sonuçlar hemen görülebilir. Enjeksiyondan sonra meydana gelmesi olası kızarıklık ve şişlik makyaj malzemeleri ve kapatıcı ürünlerle kapatılmaya çalışılmamalıdır. Alkol tüketiminden ve yorucu egzersizlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kaçınmaya özen gösterilmelidir. Hızlı ve pratik bir uygulama olduğundan hasta enjeksiyonun ardından günlük yaşantısına kesinti olmadan devam edebilir.

Uygulama sırasında enjekte edilen dolgunun kalıcılık süresi; kullanılan dolgu maddesinin özelliklerine, hangi dozda uygulama yapıldığına, kişinin yapısal özelliklerine ve giderilmesi istenilen sorunun derecesine göre değişiklik gösterebilir. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri ortalama 12 ile 18 ay arasında kalıcılığını korur. Çene dolgusunun daha uzun ömürlü olması çin güneş koruyucu kremler kullanılmalı ve UV ışığından kaçınılmalıdır. Cilt düzenli olarak nemlendirilmeli ve yeterli miktarda su tüketilerek cildin nemi dengelenmelidir.

Hastanın cildinin altına enjekte edilen hyaluronik asit içerikli dermal dolgu bu süre içinde yavaş yavaş vücut tarafından emilir. Bu süre sonunda çene hattı, dolgu enjeksiyonu yapılmadan önceki görünümünü geri kazanır. Bu aşamada hastanın talebi doğrultusunda çene dolgusu yeniden yapılabilir. Çene dolgusu alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulandığı zaman çenedeki yapısal bozuklukların tamamen giderilmesine imkan veren bir medikal estetik prosedür olma özelliğine sahiptir.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

çene dolgusu avantajları

Çene dolgusu cerrahi bir prosedür olmadığı için hızlı ve pratik bir şekilde uygulanabilir. Mevcut çene üzerinde gerekli düzeltmelerin yapıldığı çene dolgusundan sonra hasta günlük hayatına kaldığı yerden dönebilir. Çene hattını daha belirgin bir hale getirmesi nedeniyle çene dolgusundan sonra daha genç bir yüz görünümüne kavuşulur. Tek seans uygulama sonucunda çenedeki şekil bozuklukları kısa bir süre içinde giderilebilir. 

Yüzde altın oranın sağlanabilmesi için temel kurallardan biri çene formunun yüze uygun olmasıdır. Çene dolgusu enjeksiyonu sonucunda; özellikle oval bir yüz yapısına ve güzel bir profil görünümüne sahip olmak isteyen kişilerde çok etkili ve memnun edici sonuçlar alınması mümkün olmaktadır. 

Çene dolgusu ile alt yüzde yaşa bağlı olarak meydana gelen hacim kaybının etkileri azaltılabilir. Daha oval görünümlü bir çene çizgisi oluşturabilir. Belirgin gıdı görünümü giderilebilir. Çene hattı şekillendirilerek daha keskin bir görünüm kazandırılabilir. Çene hattındaki asimetri dengelenebilir. Çene görünümü güçlendirilerek orantılı bir görünüm sağlanır. 

Alt yüz hatlarının şekillendirilmesi ve geliştirilmesi için çene dolgusundan yararlanılması sonucunda gevşek cilt ve gıdı görünümü azaltılabilir. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital