Sırt Germe

Sırt Germe

Title:

Description:

Sırt Germe

sırt germe

Aşırı kilo kaybı, yaş alma, hormonal değişiklikler ve yer çekiminin etkisi nedeniyle deride ve deri altı dokularında önemli ölçüde hacim artışı, kas gevşemesi ve deri elastikiyeti azalması meydana gelebilir. Kilo verme sonrasında bu dokuların miktarında büyük ölçüde azalma meydana gelmekle birlikte derinin, deri altı yağ dokusunun ve bölgesel kasların yeterince toparlanması söz konusu değildir. Genişlemeye bağlı olarak derinin elastik lifleri birbirinden ayrıldığı için genellikle hoş bir görünümü olmayan derin çatlaklar ve sarkmalar ortaya çıkar. Bu sayede deride diyet ve egzersiz ile düzelmesi mümkün olmayan yağ birikimi ile deri sarmasına ve kaslardaki gevşemeye bağlı şekil bozukluğu görülmeye başlar.

Sırt Germe Tedavisi Nedir?

Sırt bölgesindeki fazla yağın ve sarkan derinin ortadan kaldırılması, alt ya da üst sırtın konturlarının düzeltilmesi için uygulanan estetik cerrahi prosedürüne sırt germe adı verilir. Sırt germe genellikle diğer vücut germe prosedürleriyle kombine bir şekilde uygulanmaktadır.

Her iki kürek kemiğinin olduğu bölge, enseye doğru ve aşağıdaki bel oyuntusuna kadar uzanan bölge ile her iki memeden koltuk altına kadar uzanan bölge sırt bölgesidir. Genel olarak yağ birikimine ve genişlemeye uygun olan sırt bölgesi yapısal olarak da yağlanmaya uygun olabilir. Bunun sonucunda erkeksi bir görünüm ortaya çıkar. Bu vücut tipine genellikle iri memeler ve dar kalça yapısı eşlik eder.

Sırt germe ameliyatından elde edilen sonuçlar genellikle kalıcıdır. Ancak kilo alma ya da yaşlanma gibi etkenlere bağlı olarak zaman içinde yeni sarkmalarla karşı karşıya kalınması riski söz konusu olabilir. Sırt, karın ve yüz bölgeleri için uygulanmakta olan germe ameliyatları genellikle 50’li yaşlardan sonra uygulanır. Bununla birlikte kişinin sık sık kilo alıp vermesi ya da liposuction ameliyatından sonra vücuttaki sarkmanın önlenmesi istendiği durumlarda sırt germe ameliyatı daha erken yaşlarda da yapılabilir. Bu nedenle sırt germe ameliyatının yapılıp yapılamayacağına dair kararın hasta özelinde verildiğini söylemek doğru olabilir.



Sırt Germe Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sırt germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyon sırasında hastanın; koltuk altı, meme yanları, kürek kemiklerinin üzerindeki alan ve bazı durumlarda meme altına doğru uzanan sutyen hattı bölgesindeki fazla yağlar çıkarılır. Uygulamanın amacı hastanın sırt bölgesinin küçültülmesinin sağlanmasıdır. Bazı durumlarda bunun için yalnızca yağ alınması yeterli gelmediğinden özellikle dramatik kilo kaybı olan hastalarda sutyen hattı bölgesinden kürek kemiklerine kadar uzanan hat boyunca olan fazla deri alınarak deri germe işlemi uygulanır.

Sırt çevresinde çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan gevşek deriler, dokular yetersiz kaldığından toparlanamayınca sırt germe operasyonuna gereksinim duyulur. Prosedür sırasında  sırt bölgesine ve omuz alanlarına liposuction uygulanır. Yatay ya da dikey kesi yapılır. Bölgedeki sinirlere ve dokulara zarar verilmeden kaslar sıkılaştırılır. 

Operasyon tamamlandıktan sonra cerrahi uygulama bölgesinin üzerine yapıştırıcı bantlar yerleştirilir ve hastaya vücut korsesi giydirilir. Cilt altında kan ve sıvı birikiminin önlenmesi için dren yerleştirilebilir. Enfeksiyon oluşumu riski ve sağlıklı yara iyileşmesi açısından hasta erken dönemde kontrol altında tutulur. Bu dönemde hastanın reçete edilen ilaçları düzenli bir şekilde kullanması çok önemlidir.

İyileşme sürecinde özellikle dik pozisyonda durulurken öne doğru aşırı germe hareketleri yapmaktan kaçınılmalıdır. Sırt germe ameliyatı sırasında bölgede açılan kesilerin boyutları mevcut sarkık derinin boyutlarına göre kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Kesi izleri kalıcı olmayıp zaman içinde silik ve belirsiz bir görünüm alabilirler.

Sırt germe estetiği ameliyatından sonra iyileşme süresi hasta özelinde değişiklik göstermektedir. Prosedürden sonra 4 hafta süreyle yara yerleri sporcu korsesi kullanımıyla desteklenir. Sırt germe ameliyatından genellikle 3 gün sonra hastalar duş yapmaya başlayabilirler. Uygulama bölgesinde meydana gelen morluklar genellikle ameliyattan sonraki 10 gün içinde tamamen ortadan kalkar. İlk 4 hafta boyunca aktif spor yapmaktan kaçınılması gerekir. 



Sırt Germe Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Sırt germe genel sağlık durumu iyi ve vücut kitle indeksi 30’un altında olan kişilere uygulanabilir. Sırt bölgesinde yoğun derecede yağ birikimi olan, derisinde estetik görünümü bozan çatlaklar ve sarkmalar, sırt derisinde ve kaslarında gevşemeler olan, cilt ve cilt altı dokusu iç çamaşırı, mayo ve elbiselerden taşan kişilere sırt germe estetiği uygulanabilir.

Sırt germe tedavisi için en iyi adaylar; sırtlarındaki gevşek, sarkık deriden ve yağ rulolarından rahatsız olan kişilerdir. Yaş almaya bağlı olarak kadınlarda ve erkeklerde sırt yağlanması ve cilt gevşemesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Cilt sarkması özellikle obezite cerrahisi uygulanmış ve dramatik kilo kaybı oluşmuş kişilerde önemli bir sorun haline gelebilir.

Sırt Germe Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

sırt germe tedavisi hangi durumlarda uygulanır

Sırt bölgesinde fazlalık oluşması durumunda bölgede kaba bir görünüm meydana gelir. Kadınlar özellikle sırt bölgesini açıkta bırakan elbiseler giydikleri zaman sırttaki dolgunluk ve koltuk altına doğru uzanan taşma nedeniyle estetik açıdan rahatsız edici bir görünümle karşı karşıya kalabilirler. Oluşan estetik kaygı dolayısıyla bu aşamada pek çok kadın sırt estetiği ameliyatı yaptırmayı tercih etmektedir.

Hastaların vücutlarının daha estetik bir görünüme kavuşabilmesi için gerçekleştirilen vücut germe ameliyatlarından biri olan sırt germe fazla olan cildin ve cilt altı dokularının toparlanıp sıkılaştırılmasını hedefler. Sırt germe; karın germe, uyluk germe ve kol germe ameliyatı ile kombine bir şekilde uygulanabilir. Daha düzgün görünümlü bir vücut konturunun elde edilebilmesi için yapılan sırt germe ameliyatından önce hasta fazla kilolarından kurtulmuş ve ideal vücut kilosunda belirli bir süredir istikrarı sağlamış olmalıdır. Eğer operasyon erken dönemde yapılırsa kilo kaybının devam etmesinden kaynaklı olarak yeniden sarkmalar meydana gelmesi mümkündür.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital