Alın Germe

Alın Germe

Title:

Description:

Alın Germe


Alın germe estetiği alnı daraltmak ya da ilerleyen zamana karşı koyamayan cildimizde oluşan kırışıklıkları azaltmak ve aşağı doğru yer değiştirmiş olan kaşlarımızı kaldırmak için yapılan bir estetik cerrahi işlemidir. Toplumlarda güzellik algısı yaşanılan çağa göre değişmekle birlikte, bazı güzellik kodları genlerimize işlenmiştir. Bunu en iyi karşılayan, bebeklerin bile dikkatini çekecek kadar güzel algılanan proporsiyonlardır. Yüz en basit şekilde üst, orta ve alt üçte bir lere ayrılarak değerlendirilir. Alnın da en üst üçte biri karşılaması beklenir. Geniş ve bombeli bir alın zeka göstergesi olarak algılansa bile standart sapma miktarı çok fazla olursa en basit şekliyle ‘normalden farklı’ olarak algılanmak söz konusu olur. Alnı normalden geniş olan kişilerde saç çizgisinden bir kesiyle girilerek alnı germek ve aynı seansta daraltmak mümkündür.

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alın germe işlemi her iki kulak arasında saç içinde, saçımıza taç taktığımızda tacın oturduğu yere uyan bir şekilde ya da saç diplerinden bir kesiyle girilerek tüm yumuşak dokuların birlikte ya da ayrı ayrı yukarı doğru gerilerek sabitlenmesi  şeklinde uygulanır. Gereklilik halinde kaşlarımızı çatmamızı sağlayan ve kaşlarımızı aşağı doğru çeken kaslara kısmi şekilde kalıcı hasar verilerek kaşların yukarı doğru yer değiştirmesi ya da kaşlarımızı çatma mimiğimizin kısıtlanması sağlanabilir. Böylece kaş arası botoxuna benzer bir etki kalıcı olarak sağlanmış olur. 

Alnın yeterli miktarda gerildikten sonra sabitlenmesi önem taşımaktadır. Derin dokulara sabitleme işlemi gerektiği kadar yapılamazsa yumuşak dokular mimic kaslarının ve yer çekiminin etkisiyle aşağı doğru yer değiştirecek ve eski haline dönecektir. Bu yer değiştirme iki taraflı olmazsa asimetrik bir görünüm oluşacaktır. Yumuşak dokuları kalıcı olarak sabitlemek için kemiğe ya da kemik zarına tespit etmek gereklidir. Kemiğe tespit etmek için endotin, plak, vida gibi materyaller kullanılabileceği gibi kemiğe/kemik zarına cerrahi ipler ile de tutturmak mümkündür. 

Alın germe operasyonundan sonra en sık görülen komplikasyon kaşların eski halini alması yani düşmesidir. Saçlı deri çok iyi kanlanan bir bölge olduğu için kanama görülebilmektedir. Yine aynı sebeple enfeksiyon çok beklenmez. Mimiklerimizi yapmamızı sağlayan yüz sinirinin bir dalı iki taraflı olarak alnımıza, alnımızı kırıştırmamızı sağlayan kasa gitmektedir. Operasyon sırasında geçici ya da kalıcı olarak hasar görebilir. Kalıcı hasar oluşması halinde alnımızı kırıştırmamızı sağlayan kas hareket edemeyecek, alında hiç kırışıklık oluşmayacaktır. Bunun tek taraflı olması halinde asimetrik bir görüntü oluşacaktır. Ancak bu kas felci büyük oranda geçicidir. 3-18 ay arasında çoğunlukla kas hareketi geri döner. 

Alın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır. Yaklaşık 2-2.5 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası 2 adet dren konmaktadır. Sürecin olağan devam etmesi durumunda hastanede bir gece yatış sonrası drenler çekilerek hastalarımız taburcu edilebilmektedir. 

Ameliyat sonrası göz çevresinde daha belirgin olmak üzere ödem ve morluk görülebilmektedir. Bu morluk ve şişlik, yüzün bağ dokularının gevşek olması nedeniyle ve yer çekiminin de etkisiyle gün geçtikçe aşağı doğru yer değiştirir ve alt yüze/boyna yayılabilir. Ortalama 10 gün içinde gerilemesi beklenmektedir. Bu süreçte yapılacak olan buz uygulaması ve basin biraz yüksekte tutularak yatılması iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Operasyon sırasında kalıcı dikişler kullanılmış ise yaklaşık 7-10 gün sonra alınması gerekmektedir. Dikişler saç içinde kalacağı ya da saç çizgisinden yapılacağı için kalıcı izler olmakla birlikte dikkat çekecek bölgelerde bulunmayacak/görünmeyecektir. 



Alın Germe Ameliyatı ile Birlikte Ne Yapılabilir?

Alın germe ameliyatı ile birlikte göz kapağı estetiği ve temporal kaş germe (kaşların kuyruk kısımlarının yana ve yukarı doğru gerilmesi) işlemleri uygulanabilir.  Gereklilik halinde göz kapaklarının dış birleşme kısımları da yukarı doğru alınabilir (Badem göz estetiği) . Ameliyat sonrası ödemin gerilemesi ile birlikte kaşlar bir miktar aşağı doğru yer değiştirecektir. Kaşların son halini almasından sonra göz kapağı estetiğinin/badem göz estetiğinin uygulanması daha sağlıklı olacaktır. 



Ameliyatsız Alın Germe Yöntemleri Nelerdir?

Ameliyatsız yöntemler alın germe ameliyatının etkilerini bire bir olarak sağlayamaz. Ancak botox alnımızdaki kasları geçici olarak felç ederek kırışıklıkların açılmasını sağlar. Yine kırışıklıklar akışkan hyaluronik asit dolgularla doldurularak geçici olarak azaltılabilmektedir. Kalıcı veya geçici ipler ile askılama yöntemleriyle alın kenarları yana ve yukarı doğru gerilebilir. Ayrıca ameliyat daha az kesiyle endoskopik olarak da uygulanabilmektedir. 

Alın Germe Ameliyatı İçin Kimler Uygun?

alın germe ameliyatı kimler için uygun

Alın germe ameliyatı genel anestezi alabilen, yeterli saç hacmine sahip, alındaki kırışıklıkların kalıcı olarak azaltılmasını ve kaşlarının daha yukarıda kalıcı olarak pozisyonlanmasını isteyen 18 yaşından büyük her sağlıklı bireye uygulanabilmektedir. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital