Orta Yüz Germe

Orta Yüz Germe

Title:

Description:

Orta Yüz Germe

orta yüz germe

Orta yüz; alt göz kapaklarından üst dudak alt sınırına dek uzanan yüzün üçte bir orta kısmını tanımlamaktadır. Elmacık kemikleri bu bölgeye dahildir. Yüzün en çıkıntılı noktası olan burnu da içinde barındırır. Orta yüz bölgesi biz kadınların kapatıcı ve aydınlatıcılarla yüzümüzde en yüksek, aydınlık ve parlak göstermeye çalıştığımız alandır. Orta yüz bölgesinin kemikleri ne kadar yüksek ve çıkıntılı olursa yüzü o kadar uzun sure yukarıda taşır ve zamanın kötü etkilerinden daha geç etkilenmemizi sağlar. İlk yaşlanma belirtileri göz çevremizde görülmeye başlar ve orta yüzdeki yağ yastıkçıklarının aşağı doğru yer değiştirmesiyle daha da belirginleşir. Orta yüzde bulunan yağ yastıkçıkları zamanla hacmini kaybeder. Yer çekiminin de etkisiyle aşağı doğru yer değiştirir. Böylece alt göz kapağı yanak geçişi belirginleşir. Ayrıca üst dudak yanak geçişinde bulunan nazolabial yağ yastıkçıkları yaşla birlikte hacim kazanır. Orta yüzün aşağı hareketiyle nazolabial çizgiler belirginleşir.  Bütün bu değişikliklerin sonucu olarak yüz daha yorgun, cansız ve yaşlı görünür. 

Orta yüz germe ile orta yüz üst kısmından aşağı doğru yer değiştirmiş olan yumuşak dokular daha yüksek bir pozisyonda konumlandırılır. Böylece nasolabial sulkusların belirginliğinin silinmesi ve alt göz kapağı yanak bölgesi geçişi silikleşmesi amaçlanır. Makyajla yapmaya çalıştığımız çıkıntılı kısımların vurgulanması, kulaktan ağız köşesine inen bölgede hafif çöküklüğü vurgulayan gölgelerin oluşması ve göz altının daha canlı ve aydınlık görünmesi sağlanmış olur. 

Orta Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Orta yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Orta yüz germe alt göz kapağı iç ya da dış kısmından ve ağız içinden girilerek derin planda tüm yumuşak dokuların yukarı doğru taşınarak tespit edilmesi işlemidir. Kemikten deriye kadar uzanan tespit edici bağlar kemik üzerinden serbestlenerek yüzdeki yağ yastıkçıkları göz çukuru tabanında kemik ya da kemik zarına tespit edilir. Böylece kalıcı olarak yumuşak dokular yukarı taşınmış olur. Eğer göz küresi, gözün içinde bulunduğu kemik yapıdan çok ileride yani orta yüz kemikleri çok geride ise yüzün ihtiyacına göre çeşitli şekillerde implantlarla desteklenmesi gerekebilir. Bu implantlar elmacık kemiği üzerine oturtulurken yumuşak dokular da implantın üzerine konumlandırılır. Böylece yüzün en geniş ve yukarıda olan kısmının orta yüz bölgesi olması sağlanır ve yüzde ‘ters yumurta’ silüeti oluşturulur. Ayrıca ilerleyen zamanla birlikte orta yüz bölgesindeki yağ yastıkçıklarında hacim kaybı olacağı için gereklilik halinde dolgu ve yağ enjeksiyonu gibi ek prosedürlerle desteklenebilmektedir.

Alt göz kapağı orta yüzle devam ettiğinden orta yüz germe ile en sık combine edilen ameliyatlardan biri alt göz kapağı estetiğidir. Alt göz kapağında ciddi cilt fazlalığı varsa ve çıkarılması gerekiyorsa kirpik dibinden yapılan bir kesi ile, cilt çıkarılması gerekmiyorsa alt göz kapağının iç yüzünden girilerek yani dışarıdan iz görünmeyecek şekilde orta yüz germe ameliyatı  yapılabilir. Ameliyat kirpik dibinden kesi ile yapılırsa kesi gögede kalacağından farkedilir olması beklenmemektedir. 

Orta yüz germe ameliyatı derin planda yapıldığından yüz sinirine hasar verilmez. Ancak ödem nedeniyle sinirde ileti yavaşlaması görülebilir ve bunun geçmesi 3 ay gibi bir süre alabilmektedir. 

Gençlerde ve doku kalitesi iyi olanlarda elmacık kemiği üzerine ve göz çukuru kemik yapısının alt kısmına yapılan dolgular ve yağ enjeksiyonları ile bir miktar yüz yukarı doğru yükselebilmektedir. Bir noktadan sonra cildi yukarı taşımak için çok yüksek miktarda dolgu gerekecek ve ‘filler face’ denen tamamen doldurulmuş ve doğallıktan uzak bir görüntünün oluşmasına neden olacaktır. İple askılama yöntemleri de yumuşak doku hacmi ve cilt kalitesi iyi olan hastalarda güzel sonuç vermektedir. Ancak hacmini ve esnekliğini kaybetmiş yumuşak dokuda hiçbiri ameliyata alternatif olamamaktadır. Bahsi geçen minimal invaziv yöntemlerle ameliyatı ötelemek mümkündür. 

Orta yüz bölgesi yüzde ilk yaşlanmaya başlayan bölge olduğu için bu bölgeye diğer bölgelere göre genellikle daha erken müdahale etmek gerekmektedir. 

Orta Yüz Germe Kimlere Yapılabilir?

Orta yüz germe doğuştan orta yüz kemikleri geride olan ya da zamanla aşağı doğru yumuşak doku yapıları yer değiştiren, genel anestezi alabilecek, 18 yaş üstü sağlıklı kişilere uygulanabilir.



Orta Yüz Germe Estetiğinin Amacı Nedir?

Orta yüz germe yaşlanma etkilerinin en erken başladığı yerlerden biridir. Bu ameliyat ile yer değiştiren yüz ovalinin yukarı taşınması amaçlanır. Böylece alt göz kapağı yanak geçişi belirginliği azalır, kontür yaparak belirginleştirmeye çalıştığımız kulaklarımızdan ağız köşelerimize uzanan hat ortaya çıkar, aydınlatıcılarla vurgulamak istediğimiz elmacık kemiklerimiz daha hacimli ve yukarıda görünür ve nasolabial oluklarımız silikleşir. Hatları ve gölgeleri vurgulanmış daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşulur. 



Orta Yüz Germe Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci Nasıl?

orta yüz germe ameliyat sonrası

Orta yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 3 saat surer. Ameliyat ve sonrası olağan seyrinde giderse bir gece hastanede yatış sonrası hasta taburcu edilir. Ameliyat sonrası yüz bölgesi ve göz çevresinde ödem ve morluk görülür. Ödem ve morluklar zamanla yer çekiminin etkisiyle alt yüz ve boyna doğru yer değiştirebilir. İlk 10 gün ödem ciddi oranda gerilese de yumuşak dokuların oturması ve yüzün yeni şeklini tam olarak alması 3 ay sürmektedir. Sosyal hayata dönüş 10 gün sonra olabilmektedir. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital