Boyun Germe

Boyun Germe

Title:

Description:

Boyun Germe

boyun germe

Boyun çene altından gövdeye kadar olan alanı kapsar ve çene altı yani gıdı bölgesi buna dahildir. Boyun bölgesinde platysma kası bulunur ve yaşla birlikte gerginliğini yitirir. Alt çene boyun geçiş açısı genişler ve keskinliğini azalır. Çenesi geride olan kişilerde bu değişiklikler daha erken yaşlarda görülür. Ayrıca yaşla birlikte boyunda platysma bantları denilen dikey uzanımlı kas kolonları belirginleşir. Boyundaki yağlanma nedeniyle gıdı görünümü ‘double chin’ oluşabileceği gibi hızlı kilo verenlerde ve 50 yaş sonrası cilt gerginliğinin ve esnekliğinin azalması sonucu da görülebilir. Boyun bölgesi alt yüz ile birlikte değerlendirilir. Alt çene kemiği ve yumuşak dokuları taşıma kapasitesi boyun bölgesinin görünümüne büyük oranda etki eder. Boyun bölgesinin yağlanması da gıdı ‘double chin’ deformitesi de denilen dolgun ve yaşlı görünüme katkıda bulunur. Yaşla birlikte kemik yapıdan cilde kadar tüm katmanlarda farklı seviyelerde etkilenme görülür. Kemik yapıdaki azalma dokuları taşıma yukarıda tutma kapasitesinin azalmasına neden olurken, asıcı bağlar ve bu bağlar arasında taşınan yumuşak dokular aşağı doğru yer değiştirir. Ciltte kırışıklıklar görülür. Alt çeneden başlayarak gövdeye doğru uzanan platysma kasında kolon görünümü oluşur. Kasın gerginliği azaldığı için kas üzerindeki ciltle birlikte ortaya ve aşağı doğru yer değiştirir. Çene altında bulunan tükrük bezleri aşağı doğru sarkar ve gıdı görünümüne katkıda bulunur. Ayrıca yine çene altında bulunan derin plan kaslarında zamanla büyüme görülebilir bu da çene altında fazlalık görünümüne neden olur. 

Boyun bölgesi de alt yüz gibi ortalama 50 yaşından sonra gözle görülür biçimde sarkmaya başlar.

Boyun Germe Nedir?

Boyun germe temel olarak boyundaki yumuşak dokulara müdahale edilerek boynun daha gergin ve genç görünmesinin sağlanmasıdır. Gereklilik halinde boynun gerginliğini sağlayan kemikten cilde tüm katmanları desteklenebilir. 

Boyun Germe Estetiği Neden Yapılır?

Boyun germe estetiği kilo, hızlı kilo alıp verme, yüzeyel yumuşak dokularda yaşlanmanın etkisiyle gerginliğini ve keskinliğini kaybetmiş boynun restore edilerek yeniden genç görünmesi için yapılır. 



Boyun Germe Estetiği Kimler için Uygundur?

Boyun germe estetiği boyunda yumuşak dokuları sarkmış olan, genel anestezi alabilecek, sağlıklı bireylere uygulanabilir.



Boyun Germe Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

boyun germe estetigi

Boynun daha genç görünmesi için günümüzde ‘nefertiti botoxu’ olarak da bilinen boyunda oluşan kas kolonlarının sert görünümünü azaltmak için boyna botox uygulaması yapılabilir. 

Yağlanmış ve dolgun boyunlarda enerji bazlı liposuction sistemleri ile (laser liposuction, vaser liposuction) fazlalık yağlar alınırken cildin gerginliğinin artırılması desteklenebilir. 

Alt çenesi geride ya da kemik yapısı yetersiz olanlarda dolgu, yağ enjeksiyonu, implant ya da çene ucu ameliyatı ile kemik yapı desteklenerek tente etkisinin artırılması sağlanabilir.

Kalıcı ya da geçici iple askılama teknikleriyle boyun açısının keskinliği artırılabilir, boyun gerilebilir. 

Klasik boyun germe ameliyatı kulak altından arkasına ve saç içine uzanan, anatomic geçiş bölgelerine ve saç içine saklanabilecek kesilerle her iki yandan girilerek cilt ve platysma kasının gerilmesi işlemidir. Yağ dokusu fazlaysa liposuction ile fazlalık yağ alınabilir. Tükrük bezi sarkamsı varsa fazlalık kısmı alınır ve çene kemiği içinde saklanacak şekilde yeniden konumlandırılır. Çene altındaki derin plan kaslarda sarkma ve hacim artışı olmuşsa kas inceltilerek yine kemik içine saklanır. Platysma kası yeniden şekillendirilir. Boyun derin dokularını tam olarak saracak şekilde kesiler ve dikişlerle şekillendirilerek kulak arkasındaki derin dokulara tespit edilir. Böylece platysma kası tente gibi tüm boynu gergin bir şekilde örter, boyun açısı daha keskin ve genç görünür. Son olarak cilt kas üzerine örtülerek fazlalık kısmı alınır. Böylece kırışık ve sarkık görünüm azaltılmış olur. 

Çene altı dolgunluğu fazla olan ve orta hatta yumuşak doku yığılması fazla olan kişşilerde kulak arkasından yapılar kesiler yeterli olmayabilir. Çene altındaki çizgiden yaklaşık 4 cm lik bir kesiyle girilerek yağ fazlalıkları alınıp platysma kası orta hatta gergin olacak şekilde dikişlerle şekillendirilmesi gerekebilmektedir. Kesi çene altı aşağı bakan kısımda kaldığı için karşıdan bakıldığında görülmeyecektir. 

Yaşı çok ileri sarkıklığı çok fazla olan ve bahsi geçen yöntemlerin yetersiz kalacağı ön görülen genellikle erkek hastalarda dışarıdan görüleilecek orta hatta kalan dikey yada z şeklinde kesilerle girilip tüm fazlalık dokular bu şekilde alınıp boynun yeniden şekillendirmesi sağlanabilir. 

Boyun saçlı deri ve yüz gibi kanlanması fazla olan bir organ olduğu için vücudun diğer kısımlarına göre daha hızlı ve güzel iyileşir. Daha önce alt yüz germede bahsedildiği gibi yüksek tansiyon problem olanlarda kanama riski gelişimine neden olabilir. Sigara içenlerde ve şeker hastalarında iyileşme gecikmesi, enfeksiyon ve bu sebeplerle izlerin daha belirgin kalması riski artar.

Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat sırasında ve sonrasında süreç olağan ilerlerse hastalar hastanede 1 gün yatış sonrası taburcu edilebilirler. Ameliyat sırasında genellikle dren kullanılır ve gelen miktara göre değişmekle birlikte sıklıkla ertesi gün çekilir. Ameliyat sonrası boynu ve alt yüzü saran bir çeşit korse kullanılır ve bu korsenin kullanımına 3 hafta boyunca devam edilmesi önerilir. Drenler çıktıktan 1 gün sonra hastalar duş alabilir. Ödem ve morluk gelişebilir ve iyileşme sürecinde gövdeye doğru yayılabilir. Yaklaşık 10 gün sonra morluk ve şişliğin azalması beklenir. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital