Yanak Dolgusu

Yanak Dolgusu

Title:

Description:

Yanak Dolgusu

yanak dolgusu

Etkili bir medikal estetik prosedür olan yanak dolgusu, daha belirgin yüz hatları oluşturulması ve etkileyici bir görünüme kavuşulması için son dönemlerde sıklıkla uygulanmaktadır. Elmacık kemiklerinin çıkık bir görünüme sahip olması evrensel olarak çekici görünümün temellerinden biri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde özellikle elmacık kemiği bölgesinin dolgun ve formda bir görünüm kazanması için yanak dolgusu prosedürüne başvurulmaktadır. Bunun nedeni yanak dolgusunun; elmacık kemiklerinin etrafındaki hacmi artıran, daha belirgin görünüm kazandıran bir enjeksiyon olmasıdır. 

Cerrahi yüz gerdirme prosedürüne göre daha az invasive olan yanak dolgusu bölgedeki simetri bozukluklarının giderilmesi için de uygulanabilir. Aynı zamanda daha genç bir yüze kavuşmak ya da daha belirgin bir kemik yapısı ve konturlu yüz yanılsaması yaratmak için de yanak dolgusu enjeksiyonlarından yararlanılabilir. 

Yanak dolgusu yapılırken hastanın yüz yapısı titizlikle değerlendirilmesi ve planlamanın kişinin anatomik özellikleri göz önünde bulundurularak yapılması çok önemlidir. Gereksiz yere ve çok miktarda yapılan dolgu enjeksiyonu sonucunda doğal olmayan görüntüler ortaya çıkabileceğinden uygulamadan önce yüz değerlendirilerek enjeksiyon yapılacak alanlar işaretlenmelidir.

Yanak Dolgusu Nedir?

Yanak dolgusu yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan derin kırışıklıkların giderilmesi ve yüzün şekillendirilmesi amacıyla sıkça uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Zayıf yapılı kişilerin yanak bölgelerinde bulunan çukurumsu görüntünün yok edilmesi için de yanak dolgusu yapılabilir. Bazı kişiler zayıf bir vücuda sahip olmamalarına karşın yüzlerinde çökük bir görünüm bulunabilir. Bu durumda yanak dolgusu prosedürü, ameliyata gerek kalmaksızın istenilen görünüme kazanma imkanı sunduğundan oldukça avantajlıdır. 

Genç ve sağlıklı bir görünümün en önemli unsurlarından biri yanakların ve yüzün çukurlaşmaması, daha dolgun bir yapıya sahip olmasıdır. Ancak yaş ilerledikçe vücutta birçok farklı değişim olur. Bunun sonucunda yanak yapısı elastik yapısını kaybederek çukurlaşır ve yüzde yorgun bir görüntü meydana gelir.  Yerçekiminin etkisiyle elmacık kemiği üzerindeki yağ yastıkları alçalmaya başlar ve yanaklarda çökük görüntü oluşur. Yüzde genel olarak sarkmalar ve kırışıklıklar kendini göstermeye başladığında elmacık kemiğine uygulanan dolgu bölgede dolgunluk ve lifting etkisi yaratarak toparlanmayı sağlar.



Yanak Dolgusu Neden Yapılır?

Hyaluronik asit enjekte edilerek yapılan yanak dolgusu, kişinin yanak bölgesine form kazandırılmasını ve elmacık kemiklerine daha güçlü bir imaj eklenmesini sağlar. Uygulama bölgesine enjekte edilen içerik, dolgunluk sağlayıcı özelliği nedeniyle yanaklarda etki ederek estetik açıdan yüzün genelinde istenilen değişimin elde edilmesini sağlar. Yanak dolgusu enjeksiyonu sayesinde yanak bölgesindeki kırışıklıklar ve çöküklükler giderildiği gibi elmacık kemikleri bölgesi daha çekici, dolgun ve kavisli bir görünüme kavuşur.

Yaş almaya bağlı olarak yüzde hacim kaybı oluşur. Cildin alt tabakasındaki yağ dokusu ve kas dokusu hacminde kayıp ortaya çıkarken kemik dokuda erimeler meydana gelebilir. Bu değişiklikler sonucu yüzde oluşan kırışıklıklar, sarkmalar ve çukurluklar nedeniyle kişi estetik açıdan memnun olmadığı bir görünümle karşı karşıya kalabilir. Yüzün orta kısmında yer alan yanaklar genç yaşlarda dolgun görünümlü olduğundan yüze daha enerjik ve daha feminen bir hava kazandırırlar. Yaş almaya bağlı olarak özellikle 35 yaşından sonra meydana gelen hacim kaybı sonucunda yanaklardaki dolgun görünüm azalır, ilerleyen yaşlarda yerini sarkmalara bırakır. Yanak dolgusu söz konusu sarkmaların engellenmesinde ve hacim kayıplarının yerine koyulmasında son derece etkili bir yöntemdir. 



Yanak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Yanak dolgusu yöntemi uygulamaya engel bir sağlık sorunu bulunmayan; yanak bölgesinde sarkma, kırışıklık ve çukurluk olan kişilere yapılabilir. Fiziksel özelliklere bağlı olarak elmacık kemikleri ya da yanak bölgesi belirgin bir görünüme sahip olmayan kişilere yanak dolgusu enjeksiyonu yapılabilir. Bunun yanı sıra yüzdeki simetri bozukluklarının ortadan kaldırılması, yüz simetrisinin ortalanmasının sağlanması ve yanaklara daha güçlü bir form kazandırılabilmesi istendiği durumlarda yanak dolgusu enjeksiyonu yöntemine başvurulabilir.

Yanak enjeksiyonu sivilce probleminin bulunduğu enfeksiyonlu bölgelere yapılmamalıdır. Ağız çevresi dolguların yapımı diş tedavileri ile aynı zamana denk getirilmemelidir. Bunun nedeni diş bölgesindeki enfeksiyonların ağız çevresi dolgularını etkileme riskinin bulunmasıdır.

Yanak Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Yanak dolgusu enjeksiyonu ile ciltteki çöküntü ve kırışıklıklar azaltıldığından bölgede daha iyi bir görünüm oluşur. Bozulan yüz ovali yeniden üçgen görünümünü kazanır. Yanak dolgusu enjeksiyonu her yaşta uygulanabilen bir işlem olduğundan son derece avantajlıdır. Genç yaşlarda yapılan yanak dolgusu yanakların daha hacimli görünmesini sağladığı gibi sarkmayı engeller. İleri yaşlarda uygulanan yanak dolgusu prosedürü ile yüzde kaybolmuş hacim yerine koyulduğundan daha genç bir görünüme kavuşma imkanı elde edilir.

Yanak dolgusu enjeksiyonunda genellikle hyaluronik asit içerikli dolguların kullanılması tercih edilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 8 ile 12 ay arası etkili olan hyaluronik asit içerikli dolgular cilt altına son derece kolay uyum sağlamasının yanı sıra iyi bir şekillendirme imkanı da verir.

Yanak dolgusu enjeksiyonunda hyaluronik asit içerikli dolguların yanı sıra biyostimulan denilen yarı kalıcı dolgular da kullanılabilmektedir. Etki süresi yaklaşık 18 ile 24 ay arası olan yarı kalıcı dolgular cilt altında kolajen yapımını sağlayarak dolgu görevini üstlenirler. Hacim kaybını giderir ve cildin gençleşmesine katkıda bulunurlar.

Yanak Dolgusu Nasıl Yapılır?

yanak dolgusu nasıl yapılır

Yanak dolgusu enjeksiyonu yapılacak olan kişinin uygulamadan 2 hafta önce aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçların kullanımına ara vermesi gerekir. 

Yanak dolgusu yapılmadan önce hastanın profil ve ön cephe fotoğrafları alınır. Detaylı bir şekilde fotoğraflar değerlendirildikten sonra en iyi sonuçların alınabilmesi için dolgu enjeksiyonunun hangi noktalara yapılması gerektiği belirlenir. 

Yanak dolgusu enjeksiyonu sırasında hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemesi için çok ince uçlu iğneler kullanılarak uygulama bölgesine lokal anestezi uygulanır. Uyuşma sağlanınca kanül denilen ucu kapalı iğneler aracılığıyla önceden belirlenen noktalara uygun dozlarda dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. Aşırı dolgu enjeksiyonu durumunda doğallıktan uzak ve abartılı bir yanak görünümünün oluşması söz konusu olacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle aralıklı seanslar halinde dolgu enjeksiyonu yapılması tercih edilmesi faydalı olabilir. 

Dolgu maddesinin enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif kanama, morluk ya da kızarıklık görülebilir. Bu durumun hafifletilmesi için buy uygulaması yapılabilir. Enjeksiyondan sonra 1-2 saat dik pozisyonda kalmaya özen gösterilmelidir. Enjeksiyonun üzerinden 1 hafta geçmeden cilt bakımı yapılmaması, en az 2 gün havuza girişmemesi ve güneş koruyucu kremlerin düzenli olarak kullanılması konusunda dikkatli olunmalıdır.

Yanak dolgusu enjeksiyonu ortalama 15 dakika içinde gerçekleştirilen bir prosedürdür. Kanül kullanılarak yapıldığından uygulama bölgesinde sinir ve damar hasarı meydana gelmez. Hasta yanak dolgusu uygulamasının ardından günlük hayatına hızlı bir şekilde geri dönebilir. Yanak dolgusunun yapıldığı gün hasta başı yüksekte kalacak pozisyonda yatmalı, bol miktarda sıvı tüketmeli ve dolgu yapılan bölgelere masaj yapmamalıdır.

Yanak dolgusu ortalama 12 ile 18 ay süreyle kalıcılığa sahiptir. Bununla birlikte kullanılan yanak dolgusunun kalitesi ve özellikleri ile kişinin yapısal özellikleri yanak dolgusu enjeksiyonu sonucunda elde edilen etkinin ne kadar süre kalıcı olacağında etkilidir.

Yanak dolgusu enjeksiyonunu izleyen ilk 24 saat içinde uygulama bölgesinin ovuşturulmaması ve uygulama bölgesine masaj yapılmaması çok önemlidir. Yanak dolgusu prosedürünü izleyen ilk 3 gün boyunca; hamamdan, solaryumdan, saunadan ve sıcak banyodan kaçınılmalıdır. Ağır spor faaliyetlerinden ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan uzak durulmalıdır. Aynı süre boyunca; sigara, alkol, bazı ağrı kesiciler, kan sulandırıcı ilaçlar, sarımsak, yeşil çay, C vitamini, balık yağı, E vitamini, niasin, ekinezya, gingko, ginseng, yüksek düzeyde sodyum, şeker ve kafein içeren gıdalar tüketilmemelidir. 

Yanak dolgusu fiyatları; hastanın ihtiyaçlarına, tedavi edilmek istenilen bölgenin mevcut durumuna, kullanılan dolgu maddesinin türüne, hangi dozda uygulama yapılacağına, uygulamayı yapacak doktora ve kliniğe göre değişiklik gösterebilmektedir. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital