Şakak Dolgusu

Şakak Dolgusu

Title:

Description:

Şakak Dolgusu

şakak dolgusu

Temporal bölgedeki hafif çukur bölgeye şakak adı verilir. Şakak bölgesindeki yağ dokusu zaman içinde çeşitli nedenlerle yok olunca yüz aşağı çekilir, alın ve kaş bölgesinde çöküntüler ve sarkmalar meydana gelir. 

Bölgedeki deri ince bir yapıda olduğundan mimikler ve yaş alma gibi etkenler kırışıklık oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Şakaklardaki çökme sonucunda alın ve kaş bölgesi gözle görülür bir şekilde daralır, çukurun ön sınırını oluşturan göz dış kemiği belirginlik kazanır. Ayrıca göz kapağında sarkmalar da oluşabilir. 

Şakak dolgusu, enjeksiyonun yapıldığı bölgenin özellikleri dolayısıyla son derece dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Dolgu enjeksiyonunun elmacık kemikleri ile orantılı olması ve yüzün proporsiyonunu bozmaması doğal görünümün bozulmaması adına çok önemlidir. Bu nedenle şakak dolgusu enjeksiyonu bu konuda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Şakak Dolgusu Nedir?

Baş bölgesinin her iki yanında, kulak, göz ve alın arasında yer alan çukurumsu bölgeye şakak denilir. Şakak bölgesinde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte doku kayıpları ve çökmeler görülmeye başlar. Bu tür sorunların giderilmesi için kullanılabilecek en etkili yöntem şakak dolgusudur. Şakak dolgusu prosedüründe; hyaluronik asit içerikli dolguların enjekte edilmesiyle derinleşmiş kırışıklıklar giderilir, cilt altında meydana gelen çökmeler dolgunlaştırılır ve şekillendirilir.

Şakak dolgusunun doğru teknikle ve doğru dolgu malzemesi kullanılarak uygulanması çok önemlidir. Kullanılan dolgu malzemesinin özellikleri, şakak dolgusu enjeksiyonundan sonra nasıl bir sonuç elde edileceği konusunda belirleyici bir faktördür. Bu nedenle şakak dolgusu prosedüründe genellikle hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin kullanılması tercih edilir. Şakak dolgusu enjeksiyonunun başarılı olabilmesi için uygulamadan sonra bölgede pürüzsüz bir görünüm elde edilmesi gerekmektedir. 

Şakak dolgusu enjeksiyonu sırasında olması gerekenden fazla dolgu maddesi verilirse şakak bölgesindeki hacmin çok fazla artması ve şakak bölgesinin gereğinden çok daha fazla bir şekilde hacimli görünmesi gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. 



Şakak Dolgusu Neden Yapılır?

Şakaklar insan yüzünde yaş almanın etkilerinin görülmeye başladığı ilk bölgelerden biridir. Yaş almayla birlikte kemik dokuda kayıp, kas tonusu ve hacminde azalma, yağ dokuda erime, ciltte de incelme meydana geldiğinden şakak bölgesi çökük bir görünüm alır. Şakaklarda meydana gelen çökmenin ve hoş olmayan görünümün giderilmesi için şakak dolgusu enjeksiyonu uygulanır. Böylece zaman içinde çöken şakak bölgesinin sağlıklı, canlı ve genç bir görünüm elde etmesi sağlanır.

Zaman içinde şakaklarda oluşan çökme yüz simetrisini bozmakla kalmaz aynı zamanda yüzde sağlıksız bir görünüm meydana gelmesine zemin hazırlar. Bu bölgeye uygulanacak şakak dolgusu enjeksiyonu sayesinde yüzdeki kemiksi görünüm ortadan kaldırılır. Şakak çukuru ve elmacık kemiği arasındaki doğal devamlılığın korunması sağlanır. Aynı zamanda kaş ve üst göz kapağı lateralindeki sarkma giderilir. Bunun sonucunda yüze oval bir görünüm kazandırılması mümkün olur.

Şakak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Şakak dolgusu 18 ile 65 yaş arasında olan, şakak bölgesinin görünümü ile ilgili şikayetleri olan ve genel sağlığında uygulamaya engel bir durum olmayan kişilere uygulanabilir. Şakak dolgusu hem erkeklere hem kadınlara yapılabilir. Bununla birlikte şakak bölgesindeki kayıplar genellikle 40’lı yaşlarda başladığından şakak dolgusu prosedürünün çoğunlukla 40 yaş üzeri hastalara uygulanması söz konusu olmaktadır.

Şakak dolgusu;

  • Şakaklardaki çökme görüntüsünün oluşması,
  • Üst göz kapaklarının dış kısımlarında sarkmaların görülmesi,
  • Kaşların dış kısmında sarkmalar meydana gelmesi,
  • Göz çevresindeki kemiklerin belirginlik kazanması,
  • Yüzün oval görüntüsünün bozulması durumlarında uygulanabilir.

Bununla birlikte şakak dolgusu prosedürü;

  • Hamilelik ve emzirme döneminde olan,
  • Kontrol altına alınamayan diyabet hastalığı olanlara,
  • Damar tıkanıklığı, kan pıhtılaşma bozukluğu, cilt enfeksiyonu olanlara,
  • Geçmişte felç geçirmiş olanlara,
  • Enjekte edilecek dolgu maddesine karşı alerjisi olan kişilere uygulanamaz.


Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakak dolgusu; şakakların yeniden şekillendirilmesi ve eski hacminin yeniden kazandırılması amacıyla uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Acısız, ağrısız, pratik ve kolay uygulanabilen bir işlemdir. Şakak dolgusu enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülerek yaklaşık 10-15 dakika beklenir. Daha sonra bölge antiseptik solüsyonla dezenfekte edilir.

Dolgu malzemesi kişinin ihtiyacına göre belirlenen dozlarla uygulama bölgesine enjekte edilir. Şakak dolgusu enjeksiyonundan sonra etki hemen görülebilmekte ve hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Şakak dolgusu prosedürü tek seansta tamamlanmakla birlikte kontrol muayenesinde gerek görülmesi durumunda ek enjeksiyon yapılabilir.

Şakak dolgusu enjeksiyonunun ortalama kalıcılık süresi 12 ile 15 aydır. Prosedürün sonuçlarının uzun süre kalıcı olmasının nedeni; şakak bölgesinin hareketli bir bölge olmaması ve dolgu maddesi enjeksiyonunun geniş bir bölgeye yapılmasıdır. Dolgu enjeksiyonunun kalıcılık süresi kullanılan dolgu maddesine, uygulanan doza ve kişisel özelliklere göre değişiklik gösterebilir.

Enjeksiyondan sonra bölgede hafif düzeyde kızarıklık ve şişme görülebilir. Bu durum birkaç saat içerisinde kendiliğinden düzelir. Uygulamadan sonraki 24 saat bölge su ile temas ettirilmemeli, spor yapılmamalı, hamam ve sauna gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalı, alkol ve sigara kullanmamaya özen gösterilmelidir. Bunların yanı sıra bol miktarda su tüketilmeli ve doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.

Şakak Dolgusu Avantajları Nelerdir?

şakak dolgusu avantajları

Şakak dolgusu enjeksiyonu mimik kullanımına bağlı olarak şakak bölgesinde ortaya çıkan çizgilerin yok edilmesini sağlar. Uygulama sonrasında şakaklarda dinç ve hacimli bir görünüme kavuşulur. Kaşlarda ve alında toparlayıcı ve kaldırıcı etki şakak dolgusu enjeksiyonu ile elde edilebilmektedir. Şakak dolgusu prosedürü ile şakak bölgesindeki asimetrinin bozulmasına neden olan bölgelerin doldurulması sonucunda orantılı bir görünüme sahip olunabilir. Şakaklardaki çökme görüntüsü düzeltilerek yüzü daha oval bir görüntüye kavuşturulur. Üst göz kapaklarındaki ve kaşların dış kısımlarındaki sarkmalar giderilir. Göz çevresinde bulunan kemiklerin belirginliğinin azaltılmasıyla bakışlara derinlik kazandırılır.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital