Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu

Title:

Description:

Yağ Enjeksiyonu

yag enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu günümüzde kozmetik cerrahide en sık kullanılan ve popülaritesi giderek artan tekniklerden biridir. Oldukça geniş bir kullanım alanı olan yağ enjeksiyonu birçok farklı amaçla kullanılmaktadır. Özellikle gençleştirme amacıyla sıklıkla başvurulan prosedürler arasında yağ enjeksiyonu ilk sıralarda gelir. 

Yağ, insan vücudunun en iyi tolere ettiği dolgu malzemelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Yağ hücreleri özellikle ellerde ve yüzde gençleştirme amacıyla uygulanan tedavilerde etkili bir dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yağ hücrelerinin en büyük özelliği enjekte edildikleri yeni yerlerinde yaşamaya devam etmeleri ve bu sayede dolgu işlevini yerine getirmeleridir. Enjekte edilen yağ hücrelerinin ölmesi durumunda elde edilen dolgu etkisi kaybolur. Yağ enjeksiyonu yalnızca yüze değil vücudun farklı bölgelerine de uygulanabilir. Bu sayede ciltte meydana gelen deformasyonlar ortadan kaldırılabilir.

Yağ hücreleri enjekte edildikleri yerde vücut tarafından bir yabancı madde olarak algılanmadığı için alerjik reaksiyon gelişmesi söz konusu değildir. Yağ alımı farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilmekle birlikte yağ alımı sırasında tercih edilen yöntem, yağ hücrelerine minimum düzeyde zarar veriyor olmalıdır. Bu sayede elde edilen sonuç çok daha uzun süreli olabilir. Yağ enjeksiyonu herhangi bir kesi ve dikiş izi olmadan daha genç bir görünüm kazanma imkanı verdiğinden oldukça avantajlı bir yöntem olarak değerlendirilir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Otolog yağ transferi olarak da bilinen yağ enjeksiyonu vücudun herhangi bir bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için hastanın kendi vücudundan alınan ve işlemden geçirilen yağların ilgili bölgelere enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. 

Yağ enjeksiyonu genellikle; dudaklar, alın, yanak-dudak çizgisi, yanaklar, çene ucu, bacak ve kalçalardaki çökük alanlara uygulanan bir prosedürdür. Yağ enjeksiyonu prosedüründe kişiden alınan ve işlemden geçirilen yağ hücreleri kanül kullanılarak cilt altına gönderilir. İşlem sırasında yalnızca küçük bir giriş deliği olduğundan dikiş atılması gerekliliği bulunmaz. Doğal bir görünüm elde edilmesini sağladığından vücudun göz kapağı ya da dudaklar gibi hassas bölgeleri için rahatlıkla kullanılabilir.

Yağ enjeksiyonunda enjekte edilen yağların kalıcılık süresi kişinin vücut yapısı başta olmak üzere bazı etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Tekrarlanabilir bir prosedür olduğundan yağ enjeksiyonunun etkisi sona erince hedeflenen bölgeye dolgunluk kazandırılması için işlem hemen tekrarlanabilir.



Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Yağ enjeksiyonu sayesinde ciltte çok daha yumuşak cilt altı çöküşleri elde edilmesi, ciltte hiç çökmenin olmadığı durumlarda ise son derece estetik bir görünüme kavuşulması mümkün olmaktadır. Herhangi bir yan etkisi olmayan prosedür herhangi bir nedenle ciltte meydana gelen deformasyonların giderilmesinde oldukça etkilidir. Yağ enjeksiyonu prosedüründe tıpkı dolgu ya da protez implant uygulamalarında olduğu gibi bir bölgenin büyütülmesi, bölgede oluşan deformasyonun düzeltilmesi ya da içerisindeki kök hücrelerin iyileştirici gücünden yararlanılarak uygulama bölgesinin gençleştirilmesi ya da skarların restore edilmesi söz konusu olabilir.



Yağ Enjeksiyonu Kimler İçin Uygundur?

18 yaşını tamamlamış, uygulamaya engel herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilere yağ enjeksiyonu yapılabilir. Genellikle dudaklarının kalınlaştırılmasını, alt çenede daha estetik bir görünümün sağlanmasını, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesini ya da nazolabial dolgu yapılmasını talep eden kişilere yağ enjeksiyonu yapılır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

yağ enjeksiyonu nasıl yapılır

Yağ enjeksiyonu prosedüründe kullanılacak olan yağ öncelikle hastanın vücudunda uygun görülen bir bölgeden özel liposuction enjektörleri kullanılarak alınır. Genellikle insan vücudunda yağ birikiminin yoğun olduğu bölge karın olduğundan çoğu kişide yağ enjeksiyonu için karın bölgesinden yağ alınması tercih edilir. Karın bölgesinin dışında yağ alımının sıklıkla yapıldığı diğer bölgeler bel ve kalça bölgeleridir. Yağ alımı için yeterli deponun bulunması durumunda kollardan ve bacaklardan alınan yağların kullanılması da mümkündür.

Yağ enjeksiyonu genellikle lokal anestezi altında uygulanır. Ancak farklı bir cerrahi işlemin parçası olarak uygulandığında örneğin yüz germe ameliyatı sırasında yağ enjeksiyonuyla yanakların dolgunlaştırılması gibi bir dizi müdahalenin yapılacağı durumlarda genel anestezi tercih edilebilir.

Hastanın vücudunun belirlenen bölgesinden ya da bölgelerinden alınan yağ yıkama ve santrifüj işlemlerinden geçirilerek enjeksiyona hazır hale getirilir. Bu işlemler sayesinde canlı yağ hücresi oluşturulması için en önemli adım olan yağın saflaştırılması gerçekleştirilir. Alınan yağın hangi işlemlerden geçirileceği uygulamanın yapılacağı bölgeye göre farklılık gösterebilir. Çok ince cilde sahip olan göz altı yağ enjeksiyonu prosedüründe yağ nano greft yöntemiyle uygulanır. Yüzün diğer bölgelerinde ise micro greft uygulaması tercih edilir. Macro, micro ve nano greftler uygulamanın yapılacağı bölge özelinde hazırlanır. Daha sonra uygulama bölgesine enjekte edilir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital