Nörotoksin Uygulamaları

Nörotoksin Uygulamaları

Title:

Description:

Nörotoksin Uygulamaları


Aşırı mimik kullanımı, yaş alma ya da genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlı olarak yüz bölgesinde zaman içinde meydana gelen çizgiler ve kırışıklıklar kişinin görünümü ile ilgili olarak memnuniyetsizlik yaşamasına neden olabilir. Nörotoksin uygulamaları göz çevresinde, alın ve kaş arası bölgesinde ve burun kökü gibi alanlarda bu tür nedenlerden kaynaklanan şikayetlerin giderilmesini sağlayan oldukça etkili bir prosedürdür. Alanında uzman ve deneyimli doktorların, doğru dozlarla gerçekleştirdiği nörotoksin uygulamaları sonucunda genç ve canlı bir görünüm elde edilebilmektedir.

Nörotoksin uygulamaları hem konforlu hem etkili olduğu için en çok tercih edilen medikal estetik prosedürlerin başında gelir. Uygulanan prosedür kapsamında uygulama bölgesindeki sinir uçlarından elektriksel iletimi sağlayan maddelerin salınımı engellenir. Böylece hedef kaslara olan elektrik iletimi geçici bir süreliğine durdurulur. Bu işlem sonucunda bölgedeki hedef kasların kasılmasının azaltılması ya da geçici bir süreliğine engellenmesi söz konusu olabilir. Bölgedeki kasların işlevinin azaltılması ya da tamamen durdurulması deride kırışıklıklara neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlar. 

Nörotoksin Uygulamaları Nedir?

Yüz bölgesinde; ilerleyen yaşın etkileri ve mimik kullanımı sonucu ortaya çıkan çizgilerin derinleşmesine bağlı olarak görülen kırışıklıkların giderilmesi amacıyla Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen toksinin uygulanması prosedürüne nörotoksin uygulamaları adı verilir.



Mezoterapi Neden Yapılır?

Mezoterapinin kullanım alanı oldukça geniştir. Genellikle anti-aging amacıyla uygulanan mezoterapi prosedürü; cildinde yaşlanma belirtileri görülen, hafif ölçüde sarkmalar oluşan, cildindeki lekelerden hoşnutsuz olan, göz altındaki bölgede torba ve morluk meydana gelen kişilere uygulanmaktadır.

Cilt için son derece önemli olan hyaluronik asit genellikle 20’li yaşlardan sonra azalmaya başladığından ciltte ince kırışıklıklar belirgin hale gelir. Mezoterapi 30’lu yaşlara doğru uygulandığı takdirde son derece etkili sonuçların alınması mümkün olmaktadır. Kadınlarda yaşın ilerlemesi ve menopoz süreci cilt neminin ve elastikiyetinin kaybolmasına, derin kırışıklıklara ve sarkmalara neden olabilmektedir. Mezoterapi prosedürü sayesinde ışıltılı ve parlak bir cilt görünümüne; boyun, el, dudak üstü, dekolte, göz çevresi ve diğer yüz bölgelerindeki ince kırışıklıkların giderilmesine katkıda bulunulmaktadır. Çünkü mezoterapi ciltteki fibroblast hücrelerinin yaşlanma belirtileriyle mücadele etme amacıyla daha fazla kolajen üretmesi amacıyla uyarmaktadır



Nörotoksin Uygulamaları Kimler İçin Uygundur?

Nörotoksin uygulamaları 18 yaşını dolduran ve uygulamaya engel bir sağlık sorunu olmayan kişilere yapılabilir.

Bununla birlikte nörotoksin uygulamalarının; hamilelik ve emzirme sürecinde olan kadınlara, kanama sorunları ve nöromüsküler hastalıkları bulunanlara, uygulama bölgesinde aktif deri hastalığı görülenlere, sistemik enfeksiyonu ya da uygulama bölgesinde lokal enfeksiyonu bulunanlara uygulanması söz konusu değildir. Nörotoksin uygulamalar yalnızca enjeksiyonun yapıldığı uygulama bölgesinde kasları etkileme özelliğine sahiptir.

Nörotoksin Uygulamaları Nasıl Yapılır?

norotoksin uygulamaları nasıl yapılır

Yüz bölgesindeki kırışıklıkların ve çizgilenmelerin giderilmesini isteyen hastalarda ilk olarak rahatsızlık hissi uyandıran bölgeler değerlendirilir. Kişinin ihtiyaçlarına ve kas yapısına göre nörotoksin enjekte edilerek uygulama bölgesindeki sinirler bloke edilir. Bu sayede bölgedeki kasların kasılması engellenerek gerginleşme sağlanır. Bunun sonucunda ciltte daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşulur. 

Nörotoksin uygulamaları, uygulama bölgesinde belirlenen noktalara çok ince iğneler aracılığıyla enjeksiyon yapılarak gerçekleştirilir. Uygulama ortalama 15-30 dakika arasında tamamlansa da uygulama bölgesi, kişinin anatomik yapısı ve enjeksiyon yapılacak noktaların sayısı gibi etkenlere göre sürede farklılıklar meydana gelebilir. 

Uygulamadan önce bölgeye lokal anestezi etkili oluşturacak bir krem sürülür. Krem etki ettikten sonra kişinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen bölgelere serum fizyolojik ile sulandırılmış toksin enjekte edilir. 

Hedef kaslara enjekte edilen nörotoksinin etkisi 3-5 gün arasında görülmeye başlar. Zamanla kaslardaki zayıflamanın artmasıyla birlikte uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra etki üst noktaya ulaşır. Bu süre sonunda kırışıklıklarda belirgin azalma görülür. 

Nörotoksin uygulamaların etkisi 4 ile 6 ay arasında değişiklik gösterir. Bununla birlikte yaklaşık 2 yıl süreyle uygulama yenilendiği takdirde hem dinamik çizgilerde kalıcı düzenlemeler elde edilir hem de prosedürün uygulama sıklığı azalır.

Enjeksiyonun ardından bölgede şişlik, kızarıklık ve morarma görülebilir. Kalıcı olmayan bu durumlar kısa süre içinde kendiliğinden düzelir. Nörotoksin uygulamalarından sonra başın uzun süre eğilmesini gerektirecek hareketlerin yanı sıra yüz kaslarının aşırı çalıştırılmasından uzak durulmalıdır. Uygulamadan sonraki ilk 4 saat baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten ve uzanmaktan kaçınılmalıdır. Yüz yıkanırken belirli bir süre soğuk su kullanılmalıdır. 

Uygulamadan sonraki ilk 2 gün güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınmamalı; hamam ve sauna gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır. Yine alkol tüketilmemesi ve makyaj ürünlerinin kullanılmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu tür noktalara dikkat edilmesi gerekliliği dışında hastalar nörotoksin uygulamalarından sonra günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *





Sosyal medya hesaplarımız






Sosyal Medya Hesaplarımız





Tasarım ve Geliştirme Simur Digital